Expertise

Helikoptervlieger Defensie
Vlieginstructeur
Founder The Boost Company
Inspirational Speaker
Boostcamp Trainer

Dominique Schreinemachers

Gedreven en niet bang voor confrontaties

Dominique is na de pittige selectie en heftige opleiding vlieger geworden bij de Koninklijke Luchtmacht. Opgeleid op de militaire academie en vervolgens in de States, om terug te keren in voormalig Vliegbasis Soesterberg, waar ze Cougarvlieger werd. Een transport-helikopter waarmee onder andere gevechtstroepen en materieel vervoerd kunnen worden in alle soorten weer en terrein.

Neergeschoten in Afghanistan

Met bijna 20 jaar ervaring heeft Dominique enorm veel mooie en uitdagende dingen mogen meemaken. Na haar opkomst in 2002 heeft ze de pittige vlieger opleiding afgerond en kwam ze terecht op het 300 Sqn bij de Cougar. Met goed gevolg doorstond ze de zware en uitdagende trainingen om Combat ready te worden, uitzend gereed. Hierna volgde dan ook meerdere missies naar Afghanistan waar ze tijdens een van de missies werd neergeschoten met haar helicopter. Na een aantal jaar medische vluchten binnen Nederland te hebben uitgevoerd werd ze 3 maal Detachements Commandant van het helikopter detachement in de Cariben voor counter drugs operaties.

Kennis delen met de burgerwereld

Als Hoofd Future operaties was ze de spil in het web op het 300 Sqn, waar ze de planning voor alle trainingen en uitzendingen deed. Naast dit alles richtte ze de The Boost Company op omdat ze vond dat de burgerwereld veel kon hebben aan de kennis van de militair en andersom. Inmiddels werkt ze op de staf van de commandant der luchtstrijdkrachten in Human and Organisational development. Ze ondersteunt de raden van advies voor de Commandanten en onder andere de grote ambassadeurs pool voor de luchtmacht. Ze heeft op een bijzondere en exceptionele wijze de militaire kwaliteiten weten om te zetten voor elk bedrijf en elk niveau…

crossmenu